Αν σχεδιάζεις μια ανακαίνιση για το προσωπικό σου ησυχαστήριο ή απλά για να μάθεις τις νέες τάσεις για τα μπάνια του 2019, ρίξε μια ματιά στα 8 σύγχρονα μπάνια που εντυπωσιάζουν!

Το σύγχρονο μπάνιο έχει μπλοκ χρώματος
Επιθυμείς να κάνεις μια δραματική αλλαγή στο παλιό σου μπάνιο χωρίς να ξοδέψεις πολλά χρήματα; Μια έξυπνη λύση είναι τα μπλοκ χρώματος. Όπως στο συγκεκριμένο μοντέρνο μπάνιο, στο οποίο έχουν τοποθετηθεί απλά πλακάκια σε απαλό πράσινο, ενώ εσωτερικά στον χώρο του ντουζ (ή ντους – όπως προτιμάς) τα πλακίδια σε μπλε χρώμα του ωκεανού κάνουν την διαφορά με την πανέμορφη αντίθεση που δημιουργούν.

Το σύγχρονο μπάνιο έχει μάρμαρο και φυσικά υλικά
Αυτό το μπάνιο μας άφησε με το στόμα ανοιχτό! Το μάρμαρο στα καλύτερα του σε ροζ(!) απόχρωση συνδυασμένο με μεταλλικές vintage λεπτομέρειες. Απόλυτα ταιριαστό και το σομον πάτωμα απο πατητή τσιμεντοκονία. Πρόκειται για ένα σύγχρονο μπάνιο που έχει “κλέψει” την αρχοντιά απο το παρελθόν.

Το μωσαικό επιστρέφει! (και στα μπάνια)
Στο ανθρώπινο μάτι το ψηφιδωτό είναι πολύ θελκτικό, καθώς οι εκατοντάδες ή χιλιάδες πετρούλες που συνεργάζονται με σκοπό ένα μοτίβο το κάνουν να δείχνει πολύ εντυπωσιακό. Πρόκειται μια τάση που έχει επιστρέψει απο πέρσι και στο σύγχρονο μπάνιο της φωτογραφίας αποτελεί το ιδανικό φόντο για τα μαύρα μοντέρνα αξεσουάρ μπάνιου, όπως η στήλη και η κεφαλή ντους και η βρύση. Το έπιπλο σε χρώμα φυσικού ξύλου με τις απλές αυστηρές γραμμές ανεβάζει και άλλο το επίπεδο!

Το μπάνιο στις αποχρώσεις του… γκρι
Αυτό το μοντέρνο γκρι μπάνιο είναι τόσο όμορφο χωρίς να προσπαθεί καθόλου. Εκτός αυτού περιέχει 3 τουλάχιστον τάσεις του σύγχρονου μπάνιου: Υπερβολικά μεγάλος καθρέπτης, έπιπλο μπάνιου που είναι στερεωμένο στον τοίχο σαν να αιωρείται και άσπρο μάρμαρο με γκρι νερά στον πάγκο του νιπτήρα. Αν βάλουμε στην εξίσωση τις αποχρώσεις του γκρι και τα ουδέτερα χρώματα, έχουμε ένα μπάνιο του 2019!

Και μπάνιο σε σκούρο γκρι και μαύρο
Ωραίες οι ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις του γκρι στο προηγούμενο στυλ μπάνιου, αλλά οι σκούρες αποχρώσεις εδώ δημιουργούν ένα πολύ πιο δραματικό αποτέλεσμα. Γκρι ματ τοίχοι στους οποίους “κάθονται” μικρά -σχεδόν μαύρα- πλακίδια, ορειχάλκινη βρύση και αξεσουάρ και ένα μικρός τσιμεντένιος νιπτήρας πάνω σε ένα σκούρο ξύλινο έπιπλο μπάνιου. Ένα ατμοσφαιρικό και glamorous μπάνιο!

Πόδια φουρκέτα και τολμηρές καταστάσεις
Αυτό το μπάνιο ενσωματώνει αρκετά χαρακτηριστικά του σύγχρονου μπάνιου του 2019: τολμηρή χρήση χρώματος, σύγκρουση μοτίβων στο πάτωμα και στο έπιπλο και γλυπτικές μορφές στους δίδυμους μαύρους νιπτήρες και το σφαιρικό φωτιστικό. Τα πόδια φουρκέτα του επίπλου, συμπληρώνουν το ασπρόμαυρο σκηνικό σε φόντο πράσινου της μέντας!

Συμμετρία και έπιπλο μπάνιου με διπλό νιπτήρα
Όπως και στο μπάνιο της προηγούμενης φωτογραφίας τα έπιπλα μπάνιου με διπλό νιπτήρα είναι ανερχόμενη τάση για το 2019 και βολεύουν απίστευτα! Γιατί να έχεις έναν μόνο νιπτήρα στο μπάνιο σου, όταν μπορείς να έχεις δύο; Αν ακολουθήσεις την συμμετρία των νιπτήρων και στους καθρέπτες και προσθέσεις ενδιάμεσα και ένα industrial φωτιστικό, έχεις ένα πραγματικά σύγχρονο μπάνιο!

Η σκοτεινή… πλευρά του σύγχρονου μπάνιου
Μαύροι ματ τοίχοι, μαύρη βρύση, μαύρη πόρτα, μαύρο φωτιστικό. Τρομαχτικό; Όχι φυσικά γιατί η μαυρίλα σπάει απο την ζεστασιά του ξύλινου επίπλου και του λευκού μαρμάρου στον νιπτήρα. Και όπως πάντα οι μαύροι τοίχου αποτελούν το τέλειο φόντο για βάζα και φυτά!

πηγή : https://www.thenewspaper.gr/2019/10/23/thanasis-nikolakakis-poies-einai-ta-trends-sta-sygchrona-mpania/